BRKINSKI KOTELBrkinski_kotel

 

Brkinski kotel velja za poseben destilacijski kotel, ki je na območju Brkinov avtohton in zaščiten. Izdelan  je večinoma iz bakra in ima zelo dolgo življenjsko dobo. Njegova glavna značilnost  je ta, da se vse faze destilacije dogajajo na enem mestu, zato ni potrebno imeti dodatnega hladilnega soda. Utekočinjanje alkoholnih hlapov poteka kar v značilni bakreni kapi na vrhu. Kotel ima prostornino od 35 do 40 litrov, hladilna kapa pa drži do 100 litrov vode.

KOTEL Z DVOJNIM DNOM (OLJE)Kotel_za_zganjekuho2

 

Kotli na olje imajo dvojno steno. Olje med stenama preprečuje, da bi se drozga prismodila. Vsi  so opremljeni z varnostnim ventilom, vezno cevjo, hladilno posodo, fajfo in kuriščem. Izdelani so iz kvalitetega bakra. Po želji naredimo kurišče iz inox materiala ali navadnega železa. Kurišče je prilagojeno za kuhanje z drvmi ali s pomočjo plinskega gorilnika. Prostornina kotlov je različna, saj se prilagodimo strankinim potrebam in željam.

 

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih